Winst ASR een derde lager

Gepubliceerd op 29 februari 2012

De nettowinst van verzekeraar ASR bedroeg in 2011 212 miljoen euro. Dit is een afname van 33 procent ten opzichte van een jaar eerder. In 2010 was ASR nog goed voor een nettowinst van 317 miljoen euro.

Het resultaat werd gedrukt voor "de negatieve impact van de turbulentie op financiële markten''. Hierdoor heeft ASR minder verdiend met beleggingen. Ook de gevolgen van de compensatie voor woekerpolissen had een drukkend effect op de winst. 

ASR-topman Jos Baeten: "Wij hebben bij klanten met een beleggingsverzekering het compensatiebedrag over het verleden in hun polis gestort en bovendien alternatieven voor hun huidige polis geboden''

ASR behoort tot de grootste verzekeringsconcerns van ons land. Het bedrijf heeft in 2010 bijna een miljoen klanten ingelicht over "eventuele compensatiebedragen". Deze bedragen zijn volgens ASR ondertussen in polissen gestort of uitbetaald. Al met al gaat het om een bedrag van ongeveer 300 miljoen euro.

De bruto verzekeringspremies zijn in 2011 met 5 procent gedaald tot een totaal van 4,5 miljard euro. Een afname van de verkoop van koopsommen lag hieraan mede ten grondslag. Topman Baeten concludeert dat de totale levenmarkt in 2011 is afgenomen. ASR durft geen voorspellingen te doen voor 2012 als gevolg van de aanhoudende onrust op de financiële markten.

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine