Wavin voorzichtig over 2012

Gepubliceerd op 29 februari 2012

Producent van buizen en leidingsystemen Wavin heeft aangegeven voorzichtig te zijn over de ontwikkeling in 2012. Wavin, dat wordt overgenomen door het Mexicaanse Maxichem heeft dit woensdag bekend gemaakt.

Wavin laat weten dat het sentiment in de markten waarin het bedrijf actief is enorm verschilt. In Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn de vooruitzichten niet heel positief. In Scandinavië, Duitsland, Polen en Turkije daarentegen ziet het er goed uit. 

Het jaar 2011 begon als gevolg van de zachte winter goed voor Wavin. De daling van het consumentenvertrouwen had echter een negatieve invloed op het consumentenvertrouwen. 

In 2011 was Wavin goed voor een omzet van ruim 1,3 miljard euro. Dit is een stijging van 7,8 procent ten opzichte van 2010. De nettowinst was 18 miljoen euro. Na correctie van eenmalige baten en lasten bleef hiervan 10,7 miljoen euro over. Wavin keert geen dividend uit als gevolg van beperkingen door een kredietfaciliteit.

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine