Wantrouwen ondernemers over bezuinigingen

Gepubliceerd op 29 februari 2012

Een meerderheid van ondernemers (55 procent) in ons land heeft weinig vertrouwen in de bezuinigingsplannen van minister Verhangen. Dit blijkt uit een onderzoek dat Intomart GfK heeft uitgevoerd in opdracht van BNR Nieuwsradio.

De uitkomst van dit onderzoek staan enigszins in contrast met eerdere uitspraken van Verhagen waarin hij aangaf dat hij ondernemers bij de bezuinigingen zoveel mogelijk wil ontzien en steunen.
De ondernemers hebben de meeste moeite met bezuinigingen in de zorg.

Van de ondervraagden gaf ruim 64 procent te kennen dat deze sector bij bezuinigingen zou moeten worden ontzien. Over het algemeen geven de respondenten aan dat zij minder moeite hebben met een verhoging van de belasting op energiekosten en milieuvervuilingen als de belasting op arbeid daalt.

Ruim 40 procent van de Nederlandse ondernemers vreest niet voor de gevolgen van de huidige crisis. Van de ondernemers die zich wel zorgen maken, denkt nog geen derde dat zijn onderneming failliet zal gaan.

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine