Risico's

Beleggen kent risico’s, uw inleg kan minder waard worden. Het is belangrijk dat te weten en om er op een juiste manier mee om te gaan. Onderstaand leest u hier meer over.

Bepaal uw persoonlijke risicoprofiel

Onze beleggingsfilosofie is de basis van ons beleid. Er kunnen twee doelen zijn: behoud dan wel groei van uw vermogen. Welke beleggingskeuzes wij voor u maken, hangt af van uw persoonlijke (financiele) situatie, uw beleggingshorizon en (mentale) risicobereidheid.

In nauw overleg met u achterhalen we waarom u wilt beleggen, wat u daarvan verwacht en hoeveel risico u wilt en kunt lopen. Koersen van effecten kunnen namelijk niet alleen stijgen, maar ook dalen. De volgende vragen komen daarbij o.a. aan bod:

Offensief of defensief beleggen?

In overleg met u zetten we hiervoor eerst de grote lijnen uit: welk profiel past bij u en uw situatie? Defensief wil zeggen dat we sterk risicomijdend beleggen, offensief wil zeggen dat we berekende risico’s nemen om naar meer rendement te streven. Zien wij neerwaarts risico, dan kunnen wij bijvoorbeeld (deels) bescherming zoeken met putopties of meer liquide gaan. Zien we opwaarts koerspotentieel, dan kunnen we voller belegd zijn en evt callopties kopen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijke beleggingsrisico’s dan gaan we graag het gesprek met u aan. Neem gerust contact met ons op, of vul onderstaand formulier in.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

Schermafbeelding 2022-09-06 om 16.05.19

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine