Superbelegger speculeert op rentestijging

Gepubliceerd op 18 april 2012

Superbelegger John Paulson denkt dat de eurocrisis de komende maanden toe zal nemen. Miljardair en hedge fonds manager Paulson speculeert daarom op een rentestijging op Duitse staatsschulden.

Paulson, die de catastrofe op de Amerikaanse huizenmarkt voorspelde, gokt op een lagere kredietwaardigheid van Duitsland omdat hij verwacht dat de schuldencrisis uit de hand gaat lopen. Dit schrijft de Financial Times vandaag.

De veroorzaker hiervan is Spanje. Dit land bedreigt de stabiliteit in de Eurozone omdat de rente boven de 6% uitkomt. De rente in Duitsland op tienjarig staatspapier stond vanochtend op 1,8%. De afgelopen tijd zakte de rente zelfs daar nog onder.

Indien de voorspelling van Paulson niet uitkomt dan zal het niet de eerste foutieve inschatting zijn die hij heeft gedaan. In 2011 daalde zijn meest toonaangevende fonds met maar liefst 51%. Desondanks is Paulson & Co een van de meeste succesvolle hedgefondsen in de markt. Het fonds heeft 24 miljard dollar in beheer.

(bron DFT.nl)

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine