Prijzen producten industrie stijgen 5,5 procent

Gepubliceerd op 29 februari 2012

De afzetprijzen van de industrie waren in januari 2012 5,5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. In december 2011 waren de producten in de industrie 6 procent duurder dan een jaar eerder.

De toename in de laatste maanden geleidelijk minder groot geworden. Dit blijft uit cijfers die vandaag door het Centraal Bureau van de Statistieken (CBS) gepubliceerd zijn. 

De stijging van de prijzen waren in nagenoeg alle branches zichtbaar. De prijsstijging in de aardolieverwerkende industrie bedroeg 21 procent, tegen 17 procent een maand eerder. Een vat North Sea Brent olie was in januari 2012 19 procent duurder dan een jaar eerder. De gemiddelde prijs voor een vat was 86 euro. Dit is de hoogste prijs in decennia voor deze olie.

Meer informatie of contact?

Als u contact wenst of meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag kosteloos onze beursupdate aan en lees onze mening over:

Beursupdate
  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine