IMF: Italië voldoet aan Europese begrotingsregels

Gepubliceerd op 18 april 2012

Ondanks het feit dat het overheidstekort van de Italië hoger is dan de regering daar hoopt, blijven het land nog wel ruim binnen de Europese begrotingsregels.

Dit is de voorspelling van het IMF. Naar verwachting zal het begrotingstekort uitkomen op 2,4 procent van het BBP. Het doel van premier Mario Monti is een maximaal tekort van 1,6% voor dit jaar. In 2013 wil hij dit tekort terugbrengen tot 1,5%.

Ondanks dit tekort voldoet Italië nog ruimschoots aan de Europese regels. Toch nemen de schulden in Italië wel enorm toe. In 2010 bedroeg dit ruim 120 procent van het BBP. Volgend jaar is dit naar verwachting bijna 124 procent.

Na Griekenland heeft het land de hoogste staatsschuld in de Eurozone. Premier Monti heeft de laatste maanden enorm bezuinigingen aangekondigd om de financiën op orde te krijgen. Het effect hiervan is voorlopig een enorme rem op de economie. In 2012 zal de Italiaanse economie krimpen met 1,9 procent. En in 2013 zal de economie nog 0,3 procent kleiner worden.

Het IMF waarschuwt voor te drastische bezuinigingen. Het kan er toe leiden dat de krimpende economie nog verder zal verkleinen. Hierdoor kan het vertrouwen in de markt verder worden verspeeld.

(bron: Elsevier)

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine