Zes feitjes over de wereld van de internetbeveiliging

Gepubliceerd op 15 oktober 2019

Internet gebruiken we allemaal, alleen al voor het lezen van dit artikel. De veiligheid van dit internet en van onze gegevens komt alleen nog wel eens in gevaar en daarom is er een markt opgekomen die in ruil voor geld u veiligheid op het internet biedt. De experts van Wierda en Partners Vermogensbeheer vertellen u hier graag meer over met deze zes feitjes over de wereld van de internetbeveiliging. 

Zes feitjes over de wereld van de internetbeveiliging - Header
 1. Voor de software Windows zijn er minstens 328 miljoen kwaadaardige bestanden, hiermee is het de meest bedreigde software. IOS is het minst bedreigd met ‘slechts’ 1000 kwaadaardige bestanden, schatten kenners. 
 2. De schade die cybercrime aanricht kost wereldwijd tussen de 445 en 600 miljard dollar, 0.8% van de mondiale economie. 
 3. Experts schatten dat de wereldwijde uitgaven aan cybersecurity tussen 2017 en 2021 elk jaar met 15% zullen groeien, met in totaal in deze 5 jaar zo’n 1000 miljard aan mondiale uitgaven aan cybersecurity. 
 4. Cybersecurity is slechts een onderdeel van internetbeveiliging. Internetbeveiliging gaat daarnaast bijvoorbeeld ook nog over de communicatie tussen systemen en computers, het kunnen vinden en opslaan van data binnen het systeem van een bedrijf en het zo efficiënt en veilig mogelijk kunnen downloaden van gegevens. 
 5. Minister Grapperhaus denkt op dit moment na over een manier waarop bedrijven gestraft kunnen worden voor het niet op orde hebben van hun internetbeveiliging. 
 6. De helft van de technologie, media- en telecombedrijven heeft in de afgelopen twaalf maanden een inbraak op het computersysteem of een poging daartoe ervaren. 

Lees meer over de wereld van de internetbeveiliging en de kansen die er liggen in deze markt

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

 • Financiële markten
 • Aandelen
 • Obligaties
 • Opties
 • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine