Vermogensbeheer bij Wierda en Partners Vermogensbeheer

Gepubliceerd op 5 september 2020

Door de groeiende economie van de afgelopen jaren en de recente marktcrash - teweeggebracht door COVID-19 -  is beleggen populairder dan ooit tevoren. Het wordt steeds aantrekkelijker om te starten met vermogensbeheer. De rendementen zijn gemiddeld hoger dan de opbrengsten die voortkomen uit reguliere spaarrekeningen, wat komt door de historisch lage spaarrente.

Normaal_Vermogensbeheer - Header

Het kan dan ook interessant zijn om door middel van vermogensbeheer mee te liften op het succes van de beurs. In dit artikel nemen de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer u mee en laten zij zien waarom het aantrekkelijk kan zijn om te starten met vermogensbeheer.

De voordelen van vermogensbeheer

De afgelopen maanden hebben beleggers te kampen gehad met dalende koersen. Dit is grotendeels veroorzaakt door de wereldwijde lockdowns vanwege het coronavirus. Ook in het beruchte jaar 2008 werden er veel verliezen geleden in het belegde geld. Door de dalende huizenprijzen kwam het bankensysteem op instorten te staan. Ondanks deze negatieve verhalen blijven bedrijven, pensioenfondsen en particulieren toch beleggen, maar waarom dan toch?
 
Naast de negatieve geluiden, bestaat er ook een keerzijde van het verhaal. Allereerst blijkt dat beleggen een relatief hoog rendement oplevert. Als we kijken naar het rendement op de Amsterdam Exchange Index van de afgelopen 25 jaar, zien we dat deze is gestegen van 188,08 punten tot 604,58 punten. Dit betekent dat u in deze tijdsperiode uw vermogen met 2,2 keer verdubbeld zou kunnen hebben. Het rendement wat tegenwoordig op spaarrekeningen behaald kan worden, valt daarbij in het niets. Ook het principe van rente op rente is een voordeel van beleggen. Het herinvesteren van geboekte winsten om zo een nog hogere winst te bereiken. Als we even inzoomen op ons eigen land, blijkt uit cijfers dat zo’n ​22% van de Nederlanders belegt bij een beleggingsfonds. Daarnaast wordt er door alle Nederlandse particulieren belegd voor 36 miljard euro. Bovendien hadden onze pensioenfondsen begin 2020 voor 1.560 miljard euro aan beleggingen uitstaan, wat ruim 980 miljard meer dan in 2008 is. Het laatste voordeel dat zeker noemenswaardig is, valt onder de term passief inkomen. Afhankelijk van het aandeel wordt er een aantal keer per jaar dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders, wat resulteert in extra inkomen zonder extra werk te verrichten. Bent u benieuwd naar de financiële resultaten van Wierda en Partners Vermogensbeheer uit het verleden? Lees dan hier verder.

De invloed van vermogensbeheer

Strikt genomen is het hebben van geld nooit risicoloos. De waarde van geld is namelijk niet stabiel. Ook al zet u uw geld op de bank of legt u het in contanten onder uw matras, de waarde blijft fluctueren. Om nog maar niet te spreken over de mogelijkheid dat de bank waar u uw vermogen ‘veilig’ heeft gestald failliet kan gaan. Het bezitten van geld is één groot risico, waarom zou u dan niet proberen te verdienen aan dit onvoorkoombare risico door uw vermogen te laten beheren? In de afgelopen elf jaar is gebleken dat beleggen en het nemen van risico’s altijd lucratiever is geweest dan het stallen van geld bij de bank. Zoals wel blijkt verloopt het hele proces niet zonder tegenslagen, maar wel minimaliseert vermogensbeheer uw risico’s door gebruik te maken van bewezen kennis en expertise.
 
Daarbij is vermogensbeheer uitermate geschikt het risico dat u loopt af te dekken dan wel te minimaliseren. Allereerst bepaalt u zelf waarin u investeert en hoe u dat doet. Zo kunt u bij Wierda en Partners Vermogensbeheer kiezen voor een defensief, neutraal of juist een offensief profiel. Waarin u met deze profielen dan vervolgens belegt is erg divers. Dit kan alles zijn van kledingmerken zoals Louis Vuitton, banken als ING, bedrijven in de trucksector zoals Nikola tot de nieuwste 5G-netwerken. Over vraagstukken als met welke aantallen er in deze aandelen wordt belegd hoeft u zich geen zorgen te maken als u kiest voor vermogensbeheer. Onze experts buigen zich dagelijks over deze vragen om zo de meest verantwoorde keuze voor uw vermogen te maken. Het zal namelijk geen verrassing zijn als wij u vertellen dat bij het maken van deze keuzes vakkennis en ervaring enorm belangrijk zijn. Deze deskundigheid is precies de reden dat vermogensbeheer het stapje extra doet in zowel zekere als onzekere tijden. U kunt dit terugzien in onze financiële prestaties uit het verleden. Als u wilt weten wat Wierda en Partners Vermogensbeheer voor u kan betekenen vanuit financieel opzicht, lees hier dan meer.

​Vermogensbeheer bij Wierda en Partners Vermogensbeheer

Wij van Wierda en Partners Vermogensbeheer bieden deze deskundigheid op het financiële speelveld aan. Wij zijn een professionele vermogensbeheerder met decennia aan ervaring in de wereld van beleggen en vermogensbeheer. Daarnaast doorlopen wij met u een persoonlijk traject met volledige transparantie over de kant die uw vermogen opgaat. Als er een koers wordt gekozen waarin u zich niet terug kunt vinden, dan kunt u op elk moment ingrijpen. Bij ons staat de participant centraal. 
 
Onze vakkennis zorgt er bovendien voor dat er altijd ingespeeld wordt op de meeste recente ontwikkelingen op de beurzen, zoals corona. Op deze manier levert uw vermogen ook bij een volatiele beurs het optimale rendement op. Met deze visie hebben wij ongeacht welk risicoprofiel u had gekozen sinds de start van ons fonds u een rendement van minimaal 60% kunnen leveren. Vermogensbeheer bij Wierda en Partners Vermogensbeheer kenmerkt zich door de financiële ontzorging die wij onze participanten bieden. Wij zijn er voor iedereen die op zoek is naar een vermogensbeheerder waarbij de participant en zijn rendement centraal staat.

Relatiemagazine aanvragen

Wilt u meer informatie over Wierda en Partners vermogensbeheer? Vraag dan geheel gratis ons magazine 'KOERS!' aan. In het magazine geven we u het laatste nieuws, maar laten we ook klanten aan het woord, omdat zij eveneens mooie verhalen te vertellen hebben die zij graag met u willen delen. Daarnaast vertellen wij u meer over wat we doen bij Wierda en Partners. Wat is onze visie op beleggen nou eigenlijk? Hoe gaan we te werk om voor u een zo goed mogelijk rendement te behalen en wat onderscheidt ons van anderen? Uiteraar hebben wij met veel plezier én passie aan het magazine gewerkt.

Het magazine ‘KOERS!’ is kosteloos aan te vragen via onderstaand formulier.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine