Uw vermogen laten beheren bij ons

Gepubliceerd op 30 april 2021

In dit artikel nemen de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer u mee en laten zij zien waarom het aantrekkelijk kan zijn om te starten met vermogensbeheer.

Wierda afbeelding format plaatsing - Header Vermogensbeheer

Met de historisch lage rente, de coronacrisis en de langzame teruggang naar ‘normaal’, is beleggen onverminderd populair. De aandelenmarkten breken bijna dagelijks records, zeker nu er licht lijkt te zijn aan het einde van de corona tunnel. Daarnaast levert beleggen nog altijd meer rendement op dan sparen, met dank aan de lage spaarrentes die de banken hanteren. Het kan dan ook interessant zijn om door middel van vermogensbeheer mee te liften op het succes van de beurs.

De voordelen van vermogensbeheer

De aandelenmarkt heeft sinds november 2020 een grote groei gekend. Dit is deels te danken aan de schijnbaar verbeterende situatie m.b.t. het coronavirus. In landen als China en de VS is de lockdown al geruime tijd van de baan en groeit de economie al weer. grote drijfveer hierachter is de Verenigde Staten, waar de lockdown al enige tijd is opgeheven. Zo groeide in het derde kwartaal van 2020 de economie met 33.4% in de Verenigde Staten. Een andere belangrijke factor die ervoor zorgt dat de economieën en beurzen blijven stijgen is vanwege de lage rente. Er zijn namelijk nog maar weinig andere opties om kostbaar kapitaal in te investeren en sparen wordt vrijwel onmogelijk gemaakt door de lage rente.

Maar wat zijn nou precies de echte voordelen van beleggen? Allereerst blijkt dat beleggen een relatief hoog rendement oplevert. Als we kijken naar het rendement op de Amsterdam Exchange Index dan zien we dat deze sinds de beginjaren van 2000 van grofweg €250 gestegen is tot boven de €700. Dit betekent dat u in deze tijdsperiode uw vermogen zou kunnen hebben laten toenemen met een meer dan 180%. Hierbij zou u alleen nog maar geïnvesteerd hebben in de AEX. Het rendement wat tegenwoordig op spaarrekeningen behaald kan worden, valt daarbij in het niet. Ook het principe van rente op rente - het herinvesteren van geboekte winsten om zo een nog hogere winst te bereiken - is een voordeel van beleggen. Meer Nederlanders hebben de afgelopen jaren het beleggen ontdekt; in totaal hebben Nederlanders een bedrag van €47,3 miljard belegd in Nederlandse beleggingsfondsen. In 2021 werd er voor €3,8 miljard geïnvesteerd in dergelijke beleggingsfondsen, wat het hoogste bedrag is in 10 jaar. De institutionele beleggers, zoals bijvoorbeeld de pensioenfondsen, hebben een belegd vermogen van meer dan een 1 biljoen in 2020. Kortom, er gaat steeds meer geld naar de beurzen en aandelen, omdat het steeds aantrekkelijker wordt. De kettingreactie die hieruit voortkomt is dat de beurzen nog meer stijgen waardoor het nog aantrekkelijker wordt. Het laatste voordeel dat zeker noemenswaardig is, valt onder de term passief inkomen. Afhankelijk van het aandeel wordt er een aantal keer per jaar dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders, wat resulteert in extra inkomen zonder extra werk te verrichten. Bent u benieuwd naar wat de financiële resultaten van Wierda en Partners Vermogensbeheer zijn geweest over de afgelopen jaren? Lees dan hier verder.

De invloed van vermogensbeheer

Strikt genomen is het hebben van geld nooit risicoloos. De waarde van geld is namelijk niet stabiel. Ook al zet u uw geld op de bank of legt u het in contanten onder uw matras, de waarde blijft fluctueren. Om nog maar niet te spreken over de mogelijkheid dat de bank waar u uw vermogen ‘veilig’ heeft gesteld failliet kan gaan. Het bezitten van geld is één groot risico, waarom zou u dan niet proberen te verdienen aan dit onvoorkoombare risico door uw vermogen te laten beheren? In de afgelopen elf jaar is gebleken dat beleggen en het nemen van risico’s altijd lucratiever is geweest dan het stallen van geld bij de bank. Zoals wel blijkt verloopt het hele proces niet zonder tegenslagen, maar wel minimaliseert vermogensbeheer uw risico’s door gebruik te maken van bewezen kennis en expertise.
 
Vermogensbeheer is dan ook uitermate geschikt om de risico’s die voortkomen uit het beleggen van uw vermogen te beperken tot een minimum. Allereerst bepaalt u zelf met welke strategie en visie uw vermogen wordt beheerd. Zo kunt u bij Wierda en Partners Vermogensbeheer kiezen voor een neutraal, offensief of zelfs een zeer offensief profiel. Waarin u met deze profielen dan vervolgens belegt, is erg divers. Dit kunnen bedrijven in de chip sector zijn, zoals Besi en ASML, maar ook bedrijven in de voedingssector, zoals Heineken en Unilever. Over vraagstukken als met welke aantallen er in deze aandelen wordt belegd, hoeft u zich geen zorgen te maken als u kiest voor vermogensbeheer. Onze experts buigen zich dagelijks over deze vragen om zo de meest verantwoorde keuze voor uw vermogen te maken. Het zal namelijk geen verrassing zijn als wij u vertellen dat bij het maken van deze keuzes vakkennis en ervaring enorm belangrijk zijn. Deze deskundigheid is precies de reden dat vermogensbeheer het stapje extra doet in zowel zekere als onzekere tijden. U kunt dit terugzien in onze financiële prestaties uit het verleden. Als u wilt weten wat Wierda en Partners Vermogensbeheer voor u kan betekenen vanuit financieel opzicht, neem dan hier een kijkje.

Wierda en Partners Vermogensbeheer: een betrouwbare partner

Wij van Wierda en Partners Vermogensbeheer bieden deze deskundigheid op het financiële speelveld aan. Wij zijn een professionele vermogensbeheerder met een team dat decennia aan ervaring heeft in de wereld van beleggen en vermogensbeheer. Daarnaast doorlopen wij met u een persoonlijk traject met volledige transparantie over de kant die uw vermogen opgaat. Als er een koers wordt gekozen waarin u zich niet terug kunt vinden, dan kunt u op elk moment ingrijpen. Bij ons staat ú als participant centraal. In het kader hiervan houden wij u als participant ook regelmatig op de hoogte van onze activiteiten. Dit doen wij op verschillende manieren, waaronder onze unieke beursupdates, nieuwsbrieven en artikelen als deze. Bovendien verschijnt Edwin Wierda met enige regelmaat op televisie in het gerenommeerde tv-programma Business Class. Als laatste bieden wij een ieder - participant of geen participant - ook nog eens de mogelijkheid aan om kosteloos ons magazine ‘KOERS!’ aan te vragen. 
Ten slotte, onze vakkennis zorgt er voor dat er altijd ingespeeld wordt op de meeste recente ontwikkelingen op de beurzen. Op deze manier levert uw vermogen ook bij een volatiele beurs het optimale rendement op. Met deze visie hebben wij ongeacht welk risicoprofiel u had gekozen sinds de start van ons fonds u een rendement van minimaal 70% kunnen leveren. Vermogensbeheer bij Wierda en Partners Vermogensbeheer kenmerkt zich door de financiële ontzorging die wij onze participanten bieden. Wij zijn er voor iedereen die op zoek is naar een vermogensbeheerder waarbij de participant en zijn rendement centraal staat.

Relatiemagazine aanvragen

Wilt u meer informatie over Wierda en Partners vermogensbeheer? Vraag dan geheel gratis ons magazine 'KOERS!' aan. In het magazine geven we u het laatste nieuws, maar laten we ook klanten aan het woord, omdat zij eveneens mooie verhalen te vertellen hebben die zij graag met u willen delen. Daarnaast vertellen wij u meer over wat we doen bij Wierda en Partners. Wat is onze visie op beleggen nou eigenlijk? Hoe gaan we te werk om voor u een zo goed mogelijk rendement te behalen en wat onderscheidt ons van anderen? Uiteraar hebben wij met veel plezier én passie aan het magazine gewerkt.

Het magazine ‘KOERS!’ is kosteloos aan te vragen via onderstaand formulier.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine