TE Connectivity

Gepubliceerd op 10 november 2020

In dit artikel bekijken de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer het aandeel TE Connectivity. Samen met u zullen zij de cijfers bekijken van dit bedrijf en u vertellen wat dit aandeel zo interessant maakt.

Normaal_TE - Header

Hoewel het misschien niet voldoet aan ons droombeeld van vliegende auto’s, zijn zelfrijdende auto’s die niet rijden op fossiele brandstoffen de toekomst, zoals auto’s die rijden op waterstof of elektriciteit. Deze auto’s worden zo geprogrammeerd dat ze mogelijke botsingen uit zichzelf moeten kunnen voorkomen. Het Amerikaanse bedrijf TE Connectivity houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van deze hypermoderne technologie tot aan de levering van kabels en snoeren voor de ruimtevaartindustrie. Ook de commerciële industrie, de medische industrie en de olie- en gasindustrie maken gebruik van de diensten van TE Connectivity. Kortom, TE Connectivity is van alle markten thuis. Ondanks de huidige omstandigheden wegens het coronavirus, is 2020 tot nu toe een positief jaar geweest. Dit is precies de reden waarom de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer u op de hoogte willen stellen van de feiten en cijfers van dit kansrijke aandeel.

TE Connectivity in een notendop

TE Connectivity; waar zijn zij begonnen en wie zijn zij? TE Connectivity - waarbij TE staat voor Tyco Electronics - is een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf. De geschiedenis van dit bedrijf gaat terug naar 2007, toen beveiligingssystemen ontwikkelaar Tyco International opsplitste in drie aparte bedrijven, waaronder het huidige TE Connectivity. In de jaren die hierop volgden heeft TE Connectivity zich met name gericht op de technologische sector en heeft hierín ook grote stappen in gemaakt. Vanuit hun hoofdkantoor in Zwitserland kunnen ze hun klanten wereldwijd voorzien van hun producten. Juist omdat hun hoofdkantoor in Zwitserland staat, kunnen ze ook hun klanten in China blijven voorzien, wat eerst nog maar de vraag was met de handelsoorlog tussen China en de VS. TE Connectivity ontwikkelt anno 2020 voornamelijk gespecialiseerde producten, zoals antennes, sensoren en kabels, voor een hele reeks aan industrieën. Jaarlijks produceert TE Connectivity zo’n 270 miljard producten en in 2019 leverde ze dit verkoopcijfers op van in totaal $13,4 miljard. Het bedrijf levert op dit moment diensten in 150 landen en heeft bijna 80.000 werknemers in dienst.

​Connectivity uitgedrukt in getallen

De stevige marktpositie en de indrukwekkende prestaties van TE Connectivity blijken ook uit de cijfers als we dieper inzoomen op het techbedrijf. Het aandeel heeft op het moment een marktkapitalisatie van $35,56 miljard, vergeleken met nog ‘slechts’ $20,85 miljard in maart 2020. Momenteel staat de waarde van het aandeel op zo’n $105, terwijl dat eerder dit jaar nog minder dan $50 was. TE Connectivity heeft dus een koersstijging meegemaakt van meer dan 100%. Om dit in perspectief te plaatsen, bij de S&P 500 - de 500 grootste aandelen van Amerika -  zagen we in de afgelopen 52 weken een koersstijging van minder dan 20%. Daarnaast is TE Connectivity vanwege hun dividendbeleid een uitermate interessant aandeel. De dividenduitkeringen van TE Connectivity liggen namelijk sinds mei 2017 al tussen de $0,40 en $0,50 per kwartaal. Vooral voor beleggers die op de lange termijn beleggen in dit aandeel is dit een aantrekkelijke bijkomstigheid. Wilt u weten wat Wierda en Partners Vermogensbeheer voor u kan betekenen in financieel opzicht? Lees dan hier verder.

​De specialiteit

Dan nu, wat maakt dit aandeel verder zo interessant om in te beleggen? Zoals al eerder is aangegeven, presteert dit aandeel bovengemiddeld, ook ten tijde van een crisis. Dat is een prestatie gezien het feit dat het coronavirus een flinke impact heeft gehad op bijvoorbeeld de technologische sector. Ook andere sectoren zoals de oliesector en de sierteeltbranche zijn niet ongehavend uit de coronacrisis gekomen. In maart zag het aandeel weliswaar een flinke daling, maar de koers klom al snel weer omhoog. Vrij recent zagen we ook toen de cijfers van het derde kwartaal gepubliceerd werden, dat de koers hier positief op reageerde. In dit rapport werd een omzet van circa $2.5 miljard genoemd. Daarnaast beschikte het bedrijf over een formidabele liquiditeitspositie met circa $2 miljard beschikbaar. Naast de goede cijfers, houdt TE Connectivity zich ook bezig met groene cijfers. Zo probeert de onderneming het productieproces te verduurzamen, wat het aandeel extra interessant maakt voor de lange termijn. Zo richt TE Connectivity zich op elk vlak binnen het bedrijf op de vermindering van de uitstoot van gassen en het verbruik van water. Zo gebruikte het in 2018 30% minder water dan in 2010 en is de intensiteit van de verbruikte energie met 40% verminderd in dezelfde tijdspanne. Op deze manier streeft TE Connectivity ernaar om duurzaamheid een belangrijk onderdeel te laten worden van het bedrijf. Wilt u weten wat de visie is van Wierda en Partners Vermogensbeheer is voor de nabije toekomst? Neem dan hier een kijkje.

​Toekomstbeeld

Al met al is TE Connectivity een zeer divers bedrijf en een verborgen pareltje op de beurs. Deze diversiteit zorgt ervoor dat het bedrijf beter voorbereid is op de toekomst, aangezien het daardoor niet afhankelijk is van één soort industrie. Bovendien opereert dit bedrijf wereldwijd en richt het zich op een duurzamere toekomst. Daarnaast liegen ook de cijfers er niet om, met een koers die op dit moment hoger staat dan ooit tevoren. Zoals keer op keer uit de kwartaalcijfers blijkt, wint TE Connectivity aan terrein in de vele sectoren waarin het actief is. De verwachting is dan ook dat de koers van TE Connectivity in de nabije toekomst zal blijven stijgen. De  beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer houden u op de hoogte omtrent de ontwikkelen van TE Connectivity.

Relatiemagazine aanvragen

Wilt u meer informatie over Wierda en Partners vermogensbeheer? Vraag dan geheel gratis ons magazine 'KOERS!' aan. In het magazine geven we u het laatste nieuws, maar laten we ook klanten aan het woord, omdat zij eveneens mooie verhalen te vertellen hebben die zij graag met u willen delen. Daarnaast vertellen wij u meer over wat we doen bij Wierda en Partners. Wat is onze visie op beleggen nou eigenlijk? Hoe gaan we te werk om voor u een zo goed mogelijk rendement te behalen en wat onderscheidt ons van anderen? Uiteraar hebben wij met veel plezier én passie aan het magazine gewerkt.

Het magazine ‘KOERS!’ is kosteloos aan te vragen via onderstaand formulier.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

Schermafbeelding 2022-09-06 om 16.05.19

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine