Scoren met vermogensbeheer

Gepubliceerd op 12 september 2019

In dit artikel nemen de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer u mee en beantwoorden wij de vraag waarom het laten beheren van uw vermogen een slimme zet is, of juist niet.

Scoren met vermogensbeheer - Header

In dit artikel nemen de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer u mee en beantwoorden wij de vraag waarom het laten beheren van uw vermogen een slimme zet is, of juist niet. Daarnaast leggen we uit waarom u een deel van uw kapitaal vervolgens het best kunt laten beheren door Wierda en Partners Vermogensbeheer. Met de groeiende economie van de afgelopen jaren kiezen namelijk steeds meer mensen ervoor hun vermogen niet te laten liggen uit angst voor een crisis, maar het te investeren of te beleggen. Het is een logische stap die vaak meer oplevert en minder risico met zich meebrengt dan de meeste mensen denken. 

Waarom beleggen goed is

Zo’n ​22% van de mensen in Nederland beleggen bij een beleggingsfonds. In totaal wordt er door de Nederlanders voor 36 miljard euro belegd door enkel particulieren. Hiernaast hadden onze pensioenfondsen ook nog eens rond de 2.619 miljard euro uitstaan aan beleggingen in 2016. Bedrijven zijn vaak veel minder transparant over hoeveel ze beleggen. Toch zijn dit al gigantische bedragen, waar men zo min mogelijk risico mee wil lopen. Beleggen brengt namelijk, uiteraard, ook altijd risico’s met zich mee. We zien bijvoorbeeld nu dat door de handelsoorlog tussen China en de VS enorm veel beleggers verliezen draaiden in 2018. We zagen ook in 2008 met het instorten van de banken dat gigantisch veel geld van beleggers verloren. Toch blijven al deze bedrijven, pensioenfondsen en particulieren maar beleggen, waarom dan toch?

De wereld van beleggen uitgedrukt in enkele feiten.

Allereerst zien we aan de cijfers dat er, tussen de hierboven genoemde twee ongelukkige jaren, ook enorm veel winstgevende jaren zijn. Naast 2008 en 2018 zijn in de afgelopen jaren namelijk ‘eigenlijk’ geen verliesgevende jaren te vinden. Hierbij hoort het woord ‘eigenlijk’ omdat niet alle beleggers natuurlijk tegelijkertijd winst maken. Wel zijn er ​cijfers waaraan te zien is dat alle beleggingsfondsen die daar openbaar over zijn, groene cijfers hebben geboekt in alle afgelopen jaren behalve 2008 en 2018. Beleggen is dus over het algemeen genomen zeker wel winstgevend te noemen. 
 

Hoe beleggen beter kan

Daarnaast is het hebben van geld op zichzelf eigenlijk nooit risicoloos. De waarde van geld is namelijk niet stabiel. Ook al zet u uw geld dus op de bank of legt u het in contanten onder uw matras, de waarde blijft fluctueren. Om nog maar niet te spreken over de mogelijkheid dat de bank waar u uw geld ‘veilig’ heeft gestald failliet zal gaan. Het bezitten van geld is één groot risico, waarom zou u dan niet proberen wat te verdienen aan dat risico door te beleggen. Kijkend naar het verleden is beleggen en het lopen van een bijbehorende ‘risico’ dus eigenlijk in totaal altijd winstgevender gebleken. Vermogensbeheer is zo zeker niet risicoloos, maar wel minimaliseert vermogensbeheer uw risico’s met kennis en expertise.

Bij vermogensbeheer is het namelijk ook nog eens mogelijk, in tegenstelling tot hoe het werkt bij de bank, invloed uit te oefenen op het risico dat u loopt. Allereerst bepaalt u natuurlijk zelf waarin u investeert en hoe u dat doet. Belegt u defensief, neutraal of juist offensief? Waarin belegt u dan vervolgens? Huizen, goud of een windmolenpark in de noordzee? Het zal geen verrassing zijn als ik u vertel dat bij het maken van deze keuzes vakkennis en ervaring in de beleggingswereld enorm belangrijk zijn. Het beleggen van geld is namelijk niet zomaar een hobby, het is een vak. Het permanent in de gaten houden van de beurzen en het nieuws daaromheen kost simpelweg 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Zo is het een echte baan die niet te combineren is met ander werk. Het voorspellen van beurstrends zonder ervaring is hetzelfde als gaan voetballen als spits in Oranje zonder ervaring. Er is altijd een kleine kans dat de verdedigers van de tegenstander niet op staan te letten, maar stukken groter is de kans op scoren als u een ervaren en professionele speler in het veld zet. 

Beleggen vrouwen beter? Lees het hier. 

Beleggen bij Wierda en Partners Vermogensbeheer

Wij van Wierda en Partners Vermogensbeheer zouden in de financiële wereld graag voor u strijden als die professionele voetballer op het veld. Wij zijn een professioneel bedrijf met decennia aan ervaring in de wereld van het vermogensbeheer en het beleggen. Daarnaast doorlopen wij met u een persoonlijk traject met volledige transparantie over waar uw geld naartoe gaat en waar u elk moment in kunt ingrijpen. Bij ons staat ú echt centraal. Onze vakkennis zorgt ervoor dat het risico - dat u onvermijdelijk loopt - zo klein mogelijk is en de winsten zo hoog mogelijk. Zo maken wij het u zo makkelijk mogelijk winst te maken op uw geld. Die ideale combinatie blijft niet alleen een theorie. Ook op ​papier heeft Wierda en Partners Vermogensbeheer in de afgelopen tien jaar slechts twee keer een verliesgevend jaar meegemaakt. Alle andere jaren werden met positieve cijfers afgesloten wat betreft alle drie de beleggingsprofielen.

Beleggen bij Wierda en Partners Vermogensbeheer bezorgt dus allereerst enorm veel gemak door de persoonlijke behandeling, maar biedt u ook altijd de optie mee te denken over uw eigen vermogensbeheer. Daarnaast brengen wij kapitaal en kennis bij elkaar en begeleiden dat tot prachtige rendementen. 

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

Schermafbeelding 2022-09-06 om 16.05.19

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine