Portefeuille april 2016

Gepubliceerd op 29 april 2016


Zoals gebruikelijk in onze nieuwsbrief geven wij inzicht in de transacties die wij hebben uitgevoerd t.b.v. onze relaties in de afgelopen maand.

Ook zijn er kwartaalcijfers gepubliceerd van aandelen die wij voor onze relaties in portefeuille beheren. 
 

TomTom

De resultaten van TomTom die vorige week bekend werden gemaakt liggen in lijn met de verwachtingen. Daarnaast handhaaft het bedrijf zijn prognose voor het gehele boekjaar.

De brutomarge is in het afgelopen kwartaal uitgekomen op ruim 67%. Dit is veel hoger dan de algemene verwachting die rekening hield met een percentage van 54%.

TomTom wist tevens te melden dat de contracten met diverse autofabrikanten zich zeer positief ontwikkeld. Men ligt voor op de gemiddelde verwachtingen die men eerder had afgegeven. 

 

ASML

ASML verwacht voor het tweede kwartaal van dit jaar een verdere omzetgroei. De groei wordt aangewakkerd door de aanzwellende vraag naar rekenchips.

Deze trend zet zich voort in de rest van het jaar aldus topman Peter Wennink.

De winstgevendheid blijft wel onder druk staan. In het afgelopen kwartaal liep de bruto winstmarge terug van 46% naar 42.5%. Hoewel de totale omzetportefeuille iets kleiner werd, gaat het bedrijf ervan uit dat de toekomstige omzet ruim 3 miljard euro zal zijn. Wij blijven positief over dit aandeel. De geschreven callopties zijn ( met winst ) teruggekocht voor de bekendmaking van de kwartaalcijfers. 

Wij blijven voor dit aandeel positief gestemd. 
 

ArcelorMittal

Wij schreven in op de claimemissie van ArcelorMittal. De emissie is succesvol afgerond en de koers van het aandeel is na de claimemissie sterk gestegen. Naast dit succes is de ijzererts prijs aan het stijgen en neemt de vraag naar deze grondstof significant toe.

Dit biedt kansen voor sterke spelers in deze markt. Tevens zien wij in de markt allerlei bewegingen die erop gericht zijn om te kijken of er fusiemogelijkheden zijn.


 

​Unilever

De geschreven callopties Unilever hebben wij voor onze relaties doorgerold naar een hogere uitoefenprijs en een latere expiratiedatum. 

Voor DSM hebben wij eenzelfde optiestrategie toegepast als voor Unilever.

De geschreven call opties zijn doorgerold naar een hogere uitoefenprijs en een latere expiratiedatum.

Het inzetten van opties als instrument om enerzijds een hoger rendement te verkrijgen en anderzijds om de portefeuille te beschermen tegen waardedalingen is een integraal onderdeel van onze beleggingsfilosofie. 

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

Schermafbeelding 2022-09-06 om 16.05.19

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine