Nieuwsbrief 22 februari 2018

Gepubliceerd op 26 februari 2018

De eerste twee maanden van het (beleggings-)jaar zijn al weer bijna voorbij. Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen begonnen de beurzen dit jaar sterk, maar in februari daalden zij aanvankelijk fors. Later deze maand keerde de rust enigszins terug. Wij zijn verheugd dat de ons toevertrouwde cliëntportefeuilles genoemde februaristorm goed hebben doorstaan.

HeaderNieuwsbrief

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Terugblik

De eerste twee maanden van het (beleggings-)jaar zijn al weer bijna voorbij. Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen begonnen de beurzen dit jaar sterk, maar in februari daalden zij aanvankelijk fors. Later deze maand keerde de rust enigszins terug. Wij zijn verheugd dat de ons toevertrouwde cliëntportefeuilles genoemde februaristorm goed hebben doorstaan.

Vooruitblik

Wij zijn positief gestemd over de aandelenmarkten, maar denken wel dat 2018 een lastiger beleggingsjaar dan 2017 zal blijken te zijn. Markten zullen beweeglijker zijn. Dit vereist dat markten continu gemonitord moeten worden en dat er een actief beleggingsbeleid dient te worden gevoerd. Juist de beweeglijkheid zorgt er voor dat we met ons actieve optiebeleid rendement kunnen toevoegen en risico kunnen beperken.

Er zullen natuurlijk ook weer onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden waar we dan op moeten acteren en reageren. Dat hoort immers bij beleggen. Maar er zijn ook zeker nu al wel “events” aan te wijzen waar wij rekening mee moeten houden. Wij denken daar nu al over na en proberen hier in de cliëntportefeuilles op voor te sorteren.

De Brexit komt steeds dichterbij. De cruciale vraag is of het een harde of zachte (Br)exit wordt. Een eventueel nieuw referendum, wat wij niet uitsluiten, kan nog roet in het eten gooien. Onze visie is dat de UK meer schade lijdt dan de EU. In maart wordt meer nieuws over de lopende onderhandelingen verwacht.

De verkiezingen in Italië komen eraan. Wij verwachten niet dat de anti-Europa-partijen tot grote problemen voor de EU leiden. De coalitieperikelen in Duitsland en de rol van de AFD zijn voor Europa van niet te onderschatten belang. Tot slot noem ik nog het beleid van Trump en met name zijn recente uitspraken over handelsmaatregelen tegen onder andere China. Eventuele afname van wereldhandel zou immers zeker gevolgen kunnen hebben voor de economische groei.

Edwin Das

Transacties

Graag noem ik enkele transacties die wij recent voor u deden. Wij profiteerden van de beweeglijkheid door opties te schrijven en daarmee hoge premies te incasseren. Zo schreven wij callopties op DSM. Zo zijn wij ingedekt wanneer er op korte termijn winstnemingen op dit aandeel gaan plaatsnemen. Ook schreven wij putopties op Koninklijke Olie en callopties op Philips. Er werden ook aandelen Wereldhave gekocht (met opties). Wij verwachten hiermee een mooi rendement te halen.


Edwin Wierda
Wierda en Partners Vermogensbeheer
Algemeen Directeur 

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine