Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op uw computer. Hiermee verzamelt Wierda Vermogensbeheer persoonsgegevens en volgen wij uw gebruik van onze website en die van derden. Deze gegevens delen wij met externe platformen. Wierda Vermogensbeheer doet dit om u de beste digitale ervaring te bieden op onze website en die van anderen. Geeft u ons hiervoor toestemming? Voor meer info leest u onze privacyverklaring.
Elektrisch rijden wordt de toekomst genoemd. Het aantal elektrische auto's lijkt erg te gaan groeien en is daarom interessant voor beleggingen. In dit artikel hebben onze experts een aantal feiten en cijfers over elektrische auto's voor u op een rijtje gezet.
Bijna elke dag hoor je wel iets over fossiele brandstoffen. Er is weer een olieramp op zee geweest, of de benzineprijzen schieten weer omhoog door schaarste. Elektrisch rijden wordt daarom de toekomst genoemd. Grote automerken als BMW, Volkswagen en Audi die voorheen alleen benzine- en dieselauto’s produceerden, voegen nu ook elektrische auto’s aan hun collectie toe. Het aantal van deze auto’s lijkt in de toekomst erg te gaan groeien en is daarom interessant voor beleggingen. In dit artikel hebben de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer een aantal feiten en cijfers over elektrische auto’s voor u op een rijtje gezet.
In 2017 was China de grootste markt voor elektrische auto’s, 40 procent van alle elektrische auto’s ter wereld werden namelijk daar gekocht. Dit is meer dan twee keer zoveel als het aantal dat in Amerika was verkocht.
Tesla bracht in 2008 een model uit, genaamd ‘De Roadster’ met een vernieuwde batterij, wat het startschot voor de ontwikkeling van andere elektrische auto’s was voor andere automerken.
In 2010 was er een niet noemenswaardig aantal elektrische auto’s op de weg. Dit aantal groeide tot 2 miljoen in 2016 en meer dan 3 miljoen in 2018.
De goedkoopste elektrische auto kost ongeveer 20.000 euro, maar heeft in tegenstelling tot diesel- en benzineauto’s wel voordelen wat betreft belastingen en dergelijke.
In 2017 was het aantal elektrische voertuigen met meer dan 60 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor, terwijl ze nog steeds maar 0,2 procent van alle voertuigen wereldwijd op de weg vertegenwoordigen.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog steeg het aantal elektrische auto’s enorm, omdat er toen een brandstoftekort heerste.
Volgens specialisten draagt de dalende vraag naar dieselauto’s, de groei van laadpunten langs de weg en het stimulerende beleid ervoor dat in 2035 er een dikke 450 miljoen elektrische voertuigen op de weg zijn. Dit is ongeveer 150 keer zoveel als in 2018.
Onderzoekers streven naar het uitvinden van een accu die gelijk staat aan hoever je kan rijden met een benzineauto, namelijk 800 kilometer.