Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op uw computer. Hiermee verzamelt Wierda Vermogensbeheer persoonsgegevens en volgen wij uw gebruik van onze website en die van derden. Deze gegevens delen wij met externe platformen. Wierda Vermogensbeheer doet dit om u de beste digitale ervaring te bieden op onze website en die van anderen. Geeft u ons hiervoor toestemming? Voor meer info leest u onze privacyverklaring.
Interessante feitjes over de Franse en Duitse economie
Frankrijk en Duitsland, twee van de grootste landen in Europa. Twee landen die een grote invloed hebben op zowel politiek als economisch gebied. In dit artikel hebben wij, de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer, interessante feitjes over de Franse en Duitse economie voor u op een rijtje gezet.
Als je door Europa rijdt kun je bijna niet om ze heen, Frankrijk en Duitsland, twee van de grootste landen in Europa. Het is dan ook geen wonder dat zij beide erg veel invloed hebben binnen het EU gebied, zowel op politiek als op economisch gebied. Door samen te werken hebben ze nog meer macht weten te verwerven. Een economische verandering in Frankrijk en/of Duitsland zal in heel Europa te voelen zijn. In dit artikel hebben wij, de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer, interessante feitjes over de Franse en Duitse economie voor u op een rijtje gezet.
De Duitse economie is de 5d e economie ter wereld met een BBP van 3,906 miljard euro in 2018. Frankrijk staat vijf plaatsen achter Duitsland met een BBP van 2,656 miljard euro in 2018.
Het werkloosheidspercentage in Frankrijk is 5,5% hoger dan in Duitsland.
Duitsland en Frankrijk zijn elkaars belangrijkste handelspartners.
In januari 2019 tekenden Duitsland en Frankrijk in Aken een hernieuwd vriendschapsverdrag, waarbij ook aandacht was voor de Europese ambities van beide landen.
De eerste uiting van een Frans-Duitse samenwerking was de EGKS, waarin ze hun kolen- en staalindustrie afhankelijk van elkaar maken en wat uiteindelijk de basis voor de Europese Unie is geweest.
De Franse president Valéry Giscard d'Estaing (1974-1982) kon goed overweg met zijn Duitse collega, bondskanselier Helmut Schmidt (1974-1982) en dit droeg bij aan intensieve samenwerking tussen de twee landen.
Bondskanselier Merkel en president Macron zijn op 20 juni 2018 samen tot een verklaring gekomen over nieuwe plannen voor de EU, waarin onder andere het plan voor de vorming van een ‘Eurozone budget’ vanaf 2021 werd gepresenteerd.
In het Franse gebied Elzas-Lotharingen spreekt 86,6% van de bevolking Duits. Dit komt doordat dit gebied tot 1918 behoorde tot het Duitse keizerrijk.
Frankrijk is veruit het meest nucleair aangedreven land ter wereld, met 58 reactoren voor haar 66 miljoen inwoners in Frankrijk, terwijl Merkel hard bezig is om deze in Duitsland uit te schakelen.
Als u meer interesse heeft in de vergelijking tussen de Franse en Duitse economie, vertellen de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer u er hier graag meer over.
Meer informatie of contact?
Als u contact wenst of meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.