Het verzekeringswezen in feiten en cijfers

Gepubliceerd op 5 juni 2019

In dit korte artikel staan nog enkele bijzondere weetjes opgesomd, die u misschien al kende maar die u misschien ook anders doen laten denken over verzekeraars. Wist u bijvoorbeeld al waar de eerste verzekeringen hun oorsprong vinden? De experts van Wierda en Partners Vermogensbeheer vertellen u dat, en meer. 

Het verzekeringswezen in feiten en cijfers (header)
 1. Verzekeringen zijn waarschijnlijk ontstaan in China, zo’n 3000 jaar voordat de christelijke jaartelling begon. 
 2. Rijdt u in een roze auto? Wees dan zeer voorzichtig. Uit verschillende cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek blijkt dat 2,35% van de roze auto’s een ongeluk veroorzaakt. Dat is meer dan elke andere kleur op het spectrum. 
 3. Wees bovendien op uw hoede met het merk Chevrolet. Dit merk veroorzaakt, met een kans van 2,52% per Chevrolet, de meeste aanrijdingen. 
 4. Een verzekering is niet meer dan een geschreven contract tussen u, de verzekeringnemer, en een vermogende rechtspersoon, de verzekeraar. 
 5. Wist u dat de CEO van Starbucks, Howard Schultz, meer geld uitgeeft aan zorgverzekeringen voor zijn medewerkers dan aan koffie. 
 6. In de negentiende eeuw waren er mensen die naar de film gingen en bang waren om dood te gaan door uitbundig lachen. Er bestaat om deze reden een verzekering daarvoor. 
 7. Een verzekeringsmaatschappij bood een prijs van $2,4 miljoen aan degene die het Loch Ness monster gevangen zou nemen. 
 8. Lees hier uitgebreid meer over de verzekeraars op de beurs. 

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

 • Financiële markten
 • Aandelen
 • Obligaties
 • Opties
 • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine