Fun facts en meer over ING en de Duitse banken

Gepubliceerd op 13 mei 2019

U heeft het vast wel eens in het nieuws voorbij zien komen: de eventuele fusie van de Commerzbank en de Deutsche Bank, de twee grootste Duitse banken op dit moment. En de eventuele overname door ING. In dit artikel staat een aantal feitjes op een rij over de drie banken, de fusie en de overname van ING. 
 

Fun facts en meer over ING en de Duitse banken (1)

U heeft het vast wel eens in het nieuws voorbij zien komen: de eventuele fusie van de Commerzbank en de Deutsche Bank, de twee grootste Duitse banken op dit moment. Beide banken doen het al tijden slecht en zijn op zoek naar een oplossing voor de wanprestaties. Voor deze oplossing wordt ook naar het buitenland gekeken. In Nederland denkt ​de bank ING na over een eventuele overname van de Commerzbank. In dit artikel staat een aantal feitjes op een rij over de drie banken, de fusie en de overname van ING. 

 1. ING heeft in Nederland 13.897 werknemers in dienst, waarmee het één van de grootste werkgevers van Nederland is 
 2. De hoofdvestigingen van ING zitten in Amsterdam en Leeuwarden. 
 3. De Deutsche Bank heeft in 2018 voor het eerst weer winst gemaakt, 341 miljoen euro, na drie jaar verlies te hebben gedraaid. 
 4. De Commerzbank doet het al jaren niet meer goed. Aandelen die in 2007 gekocht zijn, waren in 2017 96% minder waard. Bankaandelen deden het over het algemeen slechter de afgelopen jaren, maar de Commerzbank had wel het dieptepunt bereikt. 
 5. Gesprekken over een fusie tussen de Commerzbank en de Deutsche bank waren al eerder gevoerd in 2016, maar deze plannen werden al snel van tafel geveegd. 
 6. De Commerzbank en de Deutsche Bank zouden samen 1800 miljard euro op de balans hebben staan. Met een fusie zouden ze in de top drie van grootste banken in Europa komen te staan. 
 7. Bij de overname van de Commerzbank door ING zou het hoofdkantoor van ING worden verplaatst naar Frankfurt, waar het hoofdkantoor van de Commerzbank op dit moment ook zit. Ook het hoofdkantoor van de ECB zetelt in Frankfurt. 
 8. ING is niet de enige bank met interesse in de Commerzbank. BNP Paribas en Unicredit hebben ook al laten weten geïnteresseerd te zijn. 
 9. Als u meer te weten wilt komen over deze drie banken, de fusie en de overname door ING, ​dan vertellen onze experts in dit artikel u er graag meer over

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

 • Financiële markten
 • Aandelen
 • Obligaties
 • Opties
 • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine