Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op uw computer. Hiermee verzamelt Wierda Vermogensbeheer persoonsgegevens en volgen wij uw gebruik van onze website en die van derden. Deze gegevens delen wij met externe platformen. Wierda Vermogensbeheer doet dit om u de beste digitale ervaring te bieden op onze website en die van anderen. Geeft u ons hiervoor toestemming? Voor meer info leest u onze privacyverklaring.
De leukste feiten op een rij over Trump en de beurs
Gepubliceerd op 9 juli 2019
Bijna elke dag hoor je wel iets over deze man: Donald Trump. De Amerikaanse president beïnvloedt de beurs met zijn beleid en daarmee dus ook de rest van de wereld.In dit artikel hebben de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer een aantal leuke feiten en cijfers over Trump, de Amerikaanse beurs en zijn invloed op de beurs voor u op een rijtje gezet.
Bijna elke dag hoor je wel iets over deze man: Donald Trump, de president van de Verenigde Staten. De hele wereld kent hem en er zijn veel ogen op hem gericht. Terecht, want deze ene man heeft een heel grote invloed op de hele wereld. Amerika heeft de grootste economie ter wereld, koerswijzigingen aldaar hebben impact op de rest van de markten. De Amerikaanse president beïnvloedt de beurs met zijn beleid en daarmee dus ook de rest van de wereld.In dit artikel hebben de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer een aantal leuke feiten en cijfers over Trump, de Amerikaanse beurs en zijn invloed op de beurs voor u op een rijtje gezet.
Trump zelf heeft een goede ervaring met de Amerikaanse beurs. Toen hij in 2011 investeerde in 45 verschillende aandelen en deze verkocht in 2014, had hij een winst van 27 miljoen dollar behaald.
De S&P 500-index is niet de bekendste index voor de Amerikaanse aandelenmarkt, maar wel de meest betrouwbare. Deze index bestaat uit de koersen van de 500 grootste bedrijven van Amerika.
Donald Trump is niet altijd een republikein geweest. Van 2000 tot 2001 zat hij bij de Independence Party en daarna stapte hij tot 2009 over naar de democraten. Zelf zei hij dit te hebben gedaan omdat hij vrienden bij de democraten had zitten, maar bij vertrek beweerde hij dat hij republikein in hart en nieren was.
Tussen het moment dat Trump gekozen is en het moment dat hij de presidentiële eed aflegde, steeg de beurs met een dikke 20 procent ten opzichte van het jaar ervoor.
De Amerikaanse beurs doet het erg goed. In mei 2019 stond deze op 40,56 procent, terwijl de Europese beurs op 33,17 procent stond en de Chinese beurs zelfs op verlies stond, namelijk -0,42 procent.
Op zakelijk gebied is Trump geen lieverdje. Hij is maar liefst 3500 keer aangeklaagd door zijn zakelijke partners, aannemers, klanten, werknemers en banken.
Trump gebruikt vaak importtarieven om zijn zin door te drukken. Zo verhoogde hij het importtarief op Chinese producten tijdens de handelsoorlog, waardoor Huawei niet meer aan Amerikaanse bedrijven kon leveren.