De harde waarheid over de biermarkt

Gepubliceerd op 18 juni 2019

Iedereen lust wel eens een lekker koud biertje, maar bijna niemand weet het verhaal achter het biertje. Hoe goed de biermarkt het nu écht doet, hebben de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer hier helder voor u op een rijtje gezet. 

De harde waarheid over de biermarkt - header

De harde waarheid over de biermarkt in feiten en cijfers

Iedereen lust wel eens een lekker koud biertje, maar bijna niemand weet het verhaal achter het biertje. Wat is waar en wat niet? De biermarkt bestaat al erg lang in Nederland en de grote topbedrijven als Heineken zijn nu ook actief in het buitenland. Hoe goed de biermarkt het nu écht doet, hebben de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer hier helder voor u op een rijtje gezet. 

 1. Volgens experts in de biermarkt zal wereldwijd de verkoop van bier bijna €700 miljard opleveren in 2020. 
 2. In de loop van het jaar 2016 is de bierconsumptie in Nederland toegenomen met 1.4% tot 11,9 miljoen hectoliter 
 3. Bier in blik is een derde deel van het totale bieraanbod en in 2014 zijn er maar liefst 31 miljard blikjes bier verkocht. 
 4. 0.0 bier wordt steeds populairder. Zo werd er in 2017 48,2 miljoen liter geconsumeerd en in 2018 al 63,8 miljoen liter. 
 5. Zuurstof uit de lucht kan de de kenmerkende smaak van bier negatief beïnvloeden en de mooie witte schuimkraag op uw bier voorkomt dit. 
 6. Het af en toe drinken van een biertje is zo slecht nog niet, het zorgt namelijk voor een verlaagde kans op nierstenen, bleek uit Fins onderzoek. 
 7. De buidel van onze overheid wordt elk jaar weer zwaarder door de biermarkt. De biersector doet namelijk 2,14 miljard duiten in het zakje. 
 8. De biermarkt in Nederland levert wel 65.000 banen op. Naast het geld wat de werkgelegenheid oplevert en de belasting op bier, wat €451 miljoen is, leverde de maatschappelijke betrokkenheid van bierbedrijven in 2014 €27 miljoen op. 
 9. Als u meer zou willen weten over de biermarkt vertellen de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer ​u dat graag hier. 

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

 • Financiële markten
 • Aandelen
 • Obligaties
 • Opties
 • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine