De groei in technologie

Gepubliceerd op 13 augustus 2021

In dit artikel zullen de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer de groei van de technologische sector op de aandelenmarkt bespreken en uitdiepen.

Normaal_Technologie - Header

Wanneer u met enige regelmaat een kijkje neemt op de aandelenmarkt zult u waarschijnlijk een aantal dingen opvallen die het afgelopen jaar zijn gebeurd. Een voorbeeld hiervan is de groei die bedrijven uit de technologische sector hebben doorgemaakt in het afgelopen Corona jaar. Om een globaal beeld te krijgen van de groei van de tech sector is de NASDAQ Composite een goede graadmeter. Deze bestaat uit alle aandelen genoteerd aan de NASDAQ en bestaat voornamelijk uit tech aandelen. Net als de overige aandelenkoersen kenden deze een val in februari en maart. Echter, sinds het dieptepunt van $6.879,52 op 20 maart 2020 is deze index meer dan verdubbeld tot maar liefst $14.836,99. Dit is een record voor de NASDAQ Composite. Als fervent lezer van de artikelen van Wierda en Partners Vermogensbeheer heeft u al enkele bedrijven voorbij zien komen die in deze sector actief én succesvol zijn. Enkele bedrijven zullen we in dit artikel wederom behandelen, om de huidige stand van zaken met u te delen.

​Qualcomm

Qualcomm is actief in de ontwikkeling van chips voor mobiele telefoons en heeft een leidende positie in de ontwikkeling van het 5G netwerk. De koers van het aandeel Qualcomm kent een vergelijkbare route als die van de NASDAQ Composite. Het dieptepunt kende Qualcomm op 20 maart 2020, toen het aandeel daalde tot $60,91. Nu, ruim een jaar later in eind juli 2021 is het aandeel $144,88 waard. Dit is redelijk gezien de schade die het aandeel geleden heeft in de kleine krach - voor zover daar sprake van was - van maart 2021, toen het aandeel een prijs van $123,20 bereikte. Voordat deze flinke daling werd ingezet, bereikte het aandeel een recordhoogte van $164,78. Er is voor Qualcomm dus nog genoeg ruimte om te groeien, wat het bedrijf ongetwijfeld ook zal doen. Wilt u meer lezen over onze visie omtrent deze potentiële groei? Lees dan hier verder.

​Besi

Besi is een bedrijf dat zich bezighoudt met het produceren van onder andere halfgeleiders en is actief in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Ook Besi heeft de eerste klappen van COVID-19 ondervonden in maart 2020, maar herstelde zich van het dieptepunt van $21,33 op een soortgelijke manier als Qualcomm. Na een flinke daling in mei 2021 kent het aandeel op het moment van schrijven een waarde van $92,75, waarmee het voormalige record hoogtepunt van 9 april 2021 is verbroken, toen het aandeel een waarde bereikte $91,62. De verwachting is dat Besi deze groei zal doorzetten en de komende tijd alleen maar meer nieuwe records zet, gezien de alsmaar groeiende vraag naar chips en halfgeleiders.

​ASML

ASML is actief in dezelfde sector als Besi en kende een vergelijkbare groei als Besi. Het dieptepunt van ASML van $196,99 lag ook halverwege maart 2020. Sindsdien is ASML net als Besi aan het stijgen. Echter lijkt ASML Besi achter zich gelaten te hebben. Waar Besi een flinke hobbel ondervonden heeft in mei 2021, is ASML op een klein dipje in februari na ongekend gestegen. Het aandeel kent op dit moment een waarde van $748,14, waarmee het aandeel bijna verviervoudigd is sinds maart 2020. Op dit moment is er geen enkele reden om te verwachten dat ASML deze explosieve groei niet voort zal kunnen zetten in de komende maanden, aangezien het chip tekort nog niet opgelost is.

​Applied Materials

Applied Materials is een Amerikaans bedrijf dat apparatuur, diensten en software levert voor de productie van halfgeleiders voor elektronica, platte beeldschermen voor computers, smartphones en televisies en zonnepanelen. Met een aandeelprijs van $138,43 kent ook Applied Materials een uitstekend jaar na de maart 2020 beurskrach, toen het aandeel kelderde tot $37,99. Ook Applied Materials zal profiteren van de stijgende vraag naar tech producten en daarmee dus ook halfgeleiders.

Groeiden, groeien, blijven groeien

De bovenstaande bedrijven geven goed weer hoe de tech sector zich heeft gedragen op de aandelenmarkt. De verwachting is dat deze sector het ook de komende tijd goed zal doen. Wierda en Partners Vermogensbeheer belegt tevens in de bovengenoemde bedrijven en voorziet dan ook een mooie periode voor de tech sector. De beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer zullen u vanzelfsprekend op de hoogte houden van de ontwikkelingen in deze explosieve sector.

Relatiemagazine aanvragen

Wilt u meer informatie over Wierda en Partners vermogensbeheer? Vraag dan geheel gratis ons magazine 'KOERS!' aan. In het magazine geven we u het laatste nieuws, maar laten we ook klanten aan het woord, omdat zij eveneens mooie verhalen te vertellen hebben die zij graag met u willen delen. Daarnaast vertellen wij u meer over wat we doen bij Wierda en Partners. Wat is onze visie op beleggen nou eigenlijk? Hoe gaan we te werk om voor u een zo goed mogelijk rendement te behalen en wat onderscheidt ons van anderen? Uiteraar hebben wij met veel plezier én passie aan het magazine gewerkt.

Het magazine ‘KOERS!’ is kosteloos aan te vragen via onderstaand formulier.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine