De ECB

Gepubliceerd op 29 april 2016

De President van de ECB Draghi heeft afgelopen donderdag aangekondigd dat het belangrijkste rentetarief niet wordt gewijzigd en op 0% blijft staan.

Hij heeft er alle vertrouwen in dat de geformuleerde doelstelling om de inflatie in Europa aan te jagen tot rond de 2% zal worden gehaald. Draghi verwacht een oplopend prijspeil in de tweede helft van dit jaar.
Inmiddels is de inflatie in maart weer op 0% uitgekomen en wij sluiten niet uit dat ze de aankomende periode onder de 0% kan gaan bewegen. Op langere termijn zien wij echter wel inflatierisico’s.

Het huidige opkoopprogramma van maximaal 80 miljard euro aan staatsobligaties loopt nog tot maart 2017. Draghi sluit niet uit dit programma te zullen gaan verlengen. Het huidige beleid geeft een positieve impuls aan de aandelen markten. 

Als spaarder zijn de rendementen bedroevend laag, los nog van de fiscale druk. Er zijn voldoende aandelen te vinden die zich positief onderscheiden qua dividend, management, kaspositie en groeiperspectief. 
Vanuit die optiek en gebaseerd op het risicoprofiel van onze klanten beleggen wij de aan onze zorgen toevertrouwde gelden.

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine