De broker-wereld in cijfers en feiten

Gepubliceerd op 23 januari 2020

Om als particuliere belegger handel te mogen drijven ‘op de beurs’ heb je een broker nodig. De term broker komt van oorsprong uit Engeland en staat voor een tussenpersoon die de handel faciliteert.  Die betekenis voldoet tegenwoordig nog steeds. Particulieren gebruiken brokers om  indirect toegang te krijgen tot de beurs en zo te kunnen beleggen in aandelen. Daarom zijn brokers dus ook erg belangrijk voor beleggers. Er zijn veel verschillende brokers actief. Een bekende broker is DeGiro, deze broker begon in Nederland en is inmiddels een van de grotere brokers in Europa.

Feiten_brokerbanken - Header

In dit korte artikel zetten de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer alle leuke cijfers en feitjes over de wereld van de brokers op een rij. Hierbij lichten we ook een stukje Nederland extra voor u uit; de brokers DeGiro en BinckBank.

Als u meer te weten wilt komen over de wereld van brokers en in het specifiek DeGiro, Binckbank en de overnames vanuit het buitenland, vertellen de beleggingsexperts er u hier graag meer over.

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine