Beursupdate 21 december 2022

Gepubliceerd op 22 december 2022

We kunnen volgens hem stellen dat 2022 geen spetterend jaar is geweest. Er waren issues op vele gebieden: maatschappelijk, politiek, economisch en op het gebied van milieu en klimaat. Dit zagen we terug op aandelenmarkten met dalende koersen. Verder nam de inflatie toe en steeg de rente. De cryptomarkt stortte in. Ook de obligatiekoersen daalden. Macroeconomische factoren domineerden de ontwikkelingen vooral. Hierbij werd veel minder gekeken naar de prestaties van specifieke bedrijven. Ook speelden psychologische factoren als angst en hebzucht een nog grotere rol dan in voorgaande jaren

Desondanks is Edwin niet pessimistisch over 2023. Het negatieve sentiment zit namelijk al in de koersen verwerkt. Inflatie, rente, de situatie in Oekraïne en de Chinese economie zullen bepalend zijn voor de koersen. Ook alles rond duurzaamheid, klimaat en milieu zal van grote invloed zijn. Op dat gebied zullen we enkele grote winnaars en verliezers zien.

Heeft u vragen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

Schermafbeelding 2022-09-06 om 16.05.19

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine