Artificial Intelligence in facts and numbers

Gepubliceerd op 22 oktober 2019

Omdat de wereld steeds meer in de ban raakt van artificial intelligence en de ontwikkeling daarvan, hebben de experts van Wierda en Partners Vermogensbeheer voor u een aantal feitjes op een rij gezet over artificial intelligence. Dat deze markt een steeds belangrijkere rol in onze levens speelt is namelijk niet te ontkennen. We praten al bijna meer met Siri, een voorbeeld van artificial intelligence, dan met onze vrienden en buren. Dit maakt deze markt ook een interessante keuze voor beleggers.  

Artificial Intelligence in facts and numbers
  1. In 2016 gaven private personen in alleen Europa 3,2 miljard uit aan investeringen in artificial intelligence. Dit valt in het niet bij de 9,7 miljard private investeringen in Azië en de 18,6 miljard van Noord-Amerika. Allemaal geld dat wordt geïnvesteerd in artificial intelligence.
  2. In Nederland beginnen ieder jaar zo’n 400 studenten met het eerste jaar van de studie Artificial Intelligence in Utrecht, Amsterdam, Limburg of Groningen. Hiernaast wordt het ook nog als richting binnen vele andere technische studies aangeboden. Daarbij gaat het om nog eens duizenden studenten per jaar. Deze studenten zullen de toekomst leiden met deze markt. 
  3. Na de studie Artificial Intelligence verdienen studenten als startsalaris zo’n 2.500-3.000 euro in Nederland. Niet verkeerd, maar toch trekken vele naar het buitenland, waar beleggers meer geld beschikbaar stellen voor deze markt. 
  4. Experts schatten dat de AI-markt in 2030 17,5 biljoen dollar waard zal zijn. Hiermee zal het uitgroeien tot één van de grootste markten ter wereld. Wierda en Partners Vermogensbeheer zal hier zeker zijn graantje mee van pikken. 
  5. Alan Turing is de man aan wie het bedenken van artificial intelligence wordt toegeschreven. Als Brit bedacht hij, tijdens het decoderen van Duitse codes in de Tweede Wereldoorlog hoe een computer het verschil kon zien tussen een mens en een machine aan de hand van een serie vragen en zonder te kijken uiteraard. 

Wilt u meer weten over artificial intelligence? ​Lees dan ons artikel over deze veelbelovende markt

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine