Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op uw computer. Hiermee verzamelt Wierda Vermogensbeheer persoonsgegevens en volgen wij uw gebruik van onze website en die van derden. Deze gegevens delen wij met externe platformen. Wierda Vermogensbeheer doet dit om u de beste digitale ervaring te bieden op onze website en die van anderen. Geeft u ons hiervoor toestemming? Voor meer info leest u onze privacyverklaring.
Omdat de wereld steeds meer in de ban raakt van artificial intelligence en de ontwikkeling daarvan, hebben de experts van Wierda en Partners Vermogensbeheer voor u een aantal feitjes op een rij gezet over artificial intelligence. Dat deze markt een steeds belangrijkere rol in onze levens speelt is namelijk niet te ontkennen. We praten al bijna meer met Siri, een voorbeeld van artificial intelligence, dan met onze vrienden en buren. Dit maakt deze markt ook een interessante keuze voor beleggers.
In 2016 gaven private personen in alleen Europa 3,2 miljard uit aan investeringen in artificial intelligence. Dit valt in het niet bij de 9,7 miljard private investeringen in Azië en de 18,6 miljard van Noord-Amerika. Allemaal geld dat wordt geïnvesteerd in artificial intelligence.
In Nederland beginnen ieder jaar zo’n 400 studenten met het eerste jaar van de studie Artificial Intelligence in Utrecht, Amsterdam, Limburg of Groningen. Hiernaast wordt het ook nog als richting binnen vele andere technische studies aangeboden. Daarbij gaat het om nog eens duizenden studenten per jaar. Deze studenten zullen de toekomst leiden met deze markt.
Na de studie Artificial Intelligence verdienen studenten als startsalaris zo’n 2.500-3.000 euro in Nederland. Niet verkeerd, maar toch trekken vele naar het buitenland, waar beleggers meer geld beschikbaar stellen voor deze markt.
Experts schatten dat de AI-markt in 2030 17,5 biljoen dollar waard zal zijn. Hiermee zal het uitgroeien tot één van de grootste markten ter wereld. Wierda en Partners Vermogensbeheer zal hier zeker zijn graantje mee van pikken.
Alan Turing is de man aan wie het bedenken van artificial intelligence wordt toegeschreven. Als Brit bedacht hij, tijdens het decoderen van Duitse codes in de Tweede Wereldoorlog hoe een computer het verschil kon zien tussen een mens en een machine aan de hand van een serie vragen en zonder te kijken uiteraard.