Alles over de uitrol van 5G en de positie van Nokia

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen 4G en 5G? En wat heeft Nokia bijgedragen aan de uitrol van 5G? In dit korte artikel hebben de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogen voor u een aantal korte en leuke feitjes en cijfers op een rijtje gezet. 

Alles over de uitrol van 5G en de positie van Nokia - header

In de wereld van vandaag draait het vaak om internet en om online zijn. Verbinding hebben met de buitenwereld speelt een cruciale rol in ons leven. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen 4G en 5G? En wat heeft Nokia bijgedragen aan de uitrol van 5G? In dit korte artikel hebben de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogen voor u, de belegger, een aantal korte en leuke feitjes en cijfers op een rijtje gezet over de ontwikkeling van 5G en over Nokia’s aandeel in die ontwikkeling. 

 1. Het grote verschil tussen 4G en 5G zit hem in de snelheid. Waar 4G het presteert om gegevens te verzenden in 50 milliseconden, doet 5G dat 50 keer zo snel. Met een 5G-netwerk zou binnen 1 milliseconde ons berichtje verstuurd zijn. 
 2. In 2013 verkocht Nokia haar patenten van de telefoons aan Microsoft voor 5,4 miljard euro. Dit was de ommekeer van Nokia, omdat er toen ruimte was om te gaan specialiseren in netwerkinfrastructuur, zoals 4G en 5G. 
 3. Deals met Nokia zijn zeer geliefd vanwege hun kennis over 5G-netwerk. Zo sloot T-Mobile voor 3,5 miljard dollar een deal met Nokia, waardoor ze gebruik konden maken van het 5G-netwerk van Nokia. 
 4. In Nederland staat 5G nog in de kinderschoenen. Wanneer de frequenties aan telecombedrijven verkocht zijn, kan het 5G-netwerk losgaan. Waarschijnlijk is dit in begin 2020. 
 5. De voorspelling luidt dat in 2024 meer dan 1,5 miljard mensen een abonnement hebben op 5G. De start van de uitrol van 5G is echter al eerder begonnen, verschillende steden in de Verenigde staten hebben al toegang tot 5G. 
 6. Nokia’s aandelen kennen pieken en dalen. In 2000 waren de aandelen meer dan 50 euro per aandeel waard en dit was meteen het hoogst wat de aandelen van Nokia ooit waard zijn geweest. 
 7. Ook al is de piek van 2000 bijna niet te overtreffen, na een grote val van Nokia klimmen ze weer langzaam omhoog. Er wordt voorspeld dat eind 2020 de waarde van de aandelen gestegen zal zijn naar 8 euro dollar per aandeel. 
 8. Lees hier meer over de ontwikkeling van 5G en de positie van Nokia. 

Meer informatie of contact?

Als u contact wenst of meer wilt weten, kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze nieuwsbrief aan en lees kosteloos onze mening over:

nieuwsbrief
 • Financiële markten
 • Aandelen
 • Obligaties
 • Opties
 • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Referenties


Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 


Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Wat zijn onze tarieven?

 • Vergoeding afhankelijk van beheerd vermogen
 • Performance fee
 • Gratis kennismaking en intake
 • Gratis beoordeling effectenportefeuille

Meer informatie

InsingerGilissen Services
Binck logo 2
Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen