Alles over de uitrol van 5G en de positie van Nokia

Gepubliceerd op 13 augustus 2019

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen 4G en 5G? En wat heeft Nokia bijgedragen aan de uitrol van 5G? In dit korte artikel hebben de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogen voor u een aantal korte en leuke feitjes en cijfers op een rijtje gezet. 

Alles over de uitrol van 5G en de positie van Nokia - header

In de wereld van vandaag draait het vaak om internet en om online zijn. Verbinding hebben met de buitenwereld speelt een cruciale rol in ons leven. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen 4G en 5G? En wat heeft Nokia bijgedragen aan de uitrol van 5G? In dit korte artikel hebben de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogen voor u, de belegger, een aantal korte en leuke feitjes en cijfers op een rijtje gezet over de ontwikkeling van 5G en over Nokia’s aandeel in die ontwikkeling. 

 1. Het grote verschil tussen 4G en 5G zit hem in de snelheid. Waar 4G het presteert om gegevens te verzenden in 50 milliseconden, doet 5G dat 50 keer zo snel. Met een 5G-netwerk zou binnen 1 milliseconde ons berichtje verstuurd zijn. 
 2. In 2013 verkocht Nokia haar patenten van de telefoons aan Microsoft voor 5,4 miljard euro. Dit was de ommekeer van Nokia, omdat er toen ruimte was om te gaan specialiseren in netwerkinfrastructuur, zoals 4G en 5G. 
 3. Deals met Nokia zijn zeer geliefd vanwege hun kennis over 5G-netwerk. Zo sloot T-Mobile voor 3,5 miljard dollar een deal met Nokia, waardoor ze gebruik konden maken van het 5G-netwerk van Nokia. 
 4. In Nederland staat 5G nog in de kinderschoenen. Wanneer de frequenties aan telecombedrijven verkocht zijn, kan het 5G-netwerk losgaan. Waarschijnlijk is dit in begin 2020. 
 5. De voorspelling luidt dat in 2024 meer dan 1,5 miljard mensen een abonnement hebben op 5G. De start van de uitrol van 5G is echter al eerder begonnen, verschillende steden in de Verenigde staten hebben al toegang tot 5G. 
 6. Nokia’s aandelen kennen pieken en dalen. In 2000 waren de aandelen meer dan 50 euro per aandeel waard en dit was meteen het hoogst wat de aandelen van Nokia ooit waard zijn geweest. 
 7. Ook al is de piek van 2000 bijna niet te overtreffen, na een grote val van Nokia klimmen ze weer langzaam omhoog. Er wordt voorspeld dat eind 2020 de waarde van de aandelen gestegen zal zijn naar 8 euro dollar per aandeel. 
 8. Lees hier meer over de ontwikkeling van 5G en de positie van Nokia. 

Relatiemagazine aanvragen

Wilt u meer informatie over Wierda en Partners vermogensbeheer? Vraag dan geheel gratis ons magazine 'KOERS!' aan. In het magazine geven we u het laatste nieuws, maar laten we ook klanten aan het woord, omdat zij eveneens mooie verhalen te vertellen hebben die zij graag met u willen delen. Daarnaast vertellen wij u meer over wat we doen bij Wierda en Partners. Wat is onze visie op beleggen nou eigenlijk? Hoe gaan we te werk om voor u een zo goed mogelijk rendement te behalen en wat onderscheidt ons van anderen? Uiteraar hebben wij met veel plezier én passie aan het magazine gewerkt.

Het magazine ‘KOERS!’ is kosteloos aan te vragen via onderstaand formulier.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

 • Financiële markten
 • Aandelen
 • Obligaties
 • Opties
 • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine