Alles over de biermarkt

Gepubliceerd op 13 juni 2019

Het is een warme zomerdag. Na een lange dag beleggen pakt u even een terrasje met uw collega’s. Er gaat natuurlijk niks boven een lekker koud biertje op zo’n warme dag. De beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer weten hier alles van en zij vertellen u graag alles over de biermarkt en over de toekomst van de biermarkt. 

Alles over de biermarkt - header

Biertje?

Alles over de biermarkt

Het is een warme zomerdag. Na een lange dag beleggen in aandelen pakt u even een terrasje met uw collega’s. De ober vraagt wat u wilt drinken en u zegt: “Doe maar een biertje!”. Er gaat natuurlijk niks boven een lekker koud biertje op zo’n warme dag. De beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer weten hier alles van en zij vertellen u graag alles over de biermarkt en over de toekomst van de biermarkt. 

Die eerste slok...

Er zijn allerlei verschillende soorten bieren, wit bier, donker bier, bockbier, lekker bier, minder lekker bier en ze komen allemaal weer van een ander bedrijf. Allemaal worden ze met trots voor u gebrouwen, in Nederland of in het buitenland. Bier is het meest gangbare drankje op talloze festivals en ook in de club of in de kroeg wordt er veel van verkocht. Maar ook op terrasjes, in restaurants, in de supermarkt natuurlijk en ga zo maar door. In 2014 werden er maar liefst 31 miljard blikjes bier verkocht en dan hebben we het nog niet eens over tapbier of flesjes bier. Ook het 0.0 bier begint aan te slaan, want in 2018 werd 63,8 miljoen liter geconsumeerd, ten opzichte van 48,2 miljoen liter in 2017.

Voor een belegger valt er hier, als deze trend doorgaat, nog veel winst te behalen. Afgelopen jaar is er uit liefde voor bier bijna 25 miljoen hectoliter gebrouwen, waarvan 14,5 miljoen hectoliter het buitenland blij maakte. Wereldwijd doet de biermarkt het ook goed en een belegger mag hier zeker een oogje in het zeil houden. Wereldwijd moet de verkoop van bier in 2020 bijna €700 miljard opleveren, dus iemand met een aandeel of meerdere aandelen in de biermarkt kan hier makkelijk winst pakken.

Een groot bedrijf in de biersector, waar Nederland trots op mag zijn en die u als belegger zeker niet mag ontgaan, is niet alleen Heerlijk, maar ook Helder en bovenal, Heineken. Heineken is een van de grootste brouwerijen ter wereld, opgericht op 15 februari 1864, door Gerard Adriaan Heineken. Heineken is actief in 71 landen en had in 2017 een biervolume van 218 miljoen hectoliter, waarvan 27 miljoen in Azië werd verkocht. Bekende merken als Amstel en Desperados vallen ook onder Heineken.

Lees hier meer over China als beleggingsland. 

Open your world

U, de belegger, overweegt wellicht om aandelen te kopen van Heineken en u wilt natuurlijk graag weten of het een goed idee is om aandelen te bezitten van zo’n bedrijf. Met een omzet van bijna €22 miljard in 2017 is Heineken zeker niet te missen en een belegger met aandelen van Heineken zal hier vast en zeker een graantje van meepikken. Sterker nog, een belegger met aandelen van Heineken zal afgelopen jaar niet ontevreden geweest zijn, aangezien de omzet van Heineken toen al €26,8 miljard bedroeg. De koers is vorig jaar met 13,11% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor en Heineken heeft een marktkapitalisatie van €55 miljard. Er zijn al 570 miljoen aandelen in handen van bedrijven en andere beleggers en misschien heeft u straks zelf ook een aandeel, of meerdere aandelen natuurlijk.

De laatste jaren neemt vooral in China de liefde voor bier sterk toe. Het zal u ook niet verbazen dat vier van de tien best verkopende biermerken Chinees zijn. Heineken heeft deze toename waargenomen en heeft de keuze gemaakt een aandelenbelang van 40% te nemen in zo’n Chinees bierbedrijf, namelijk CHR Beer. Andersom neemt de  oedermaatschappij van CHR Beer, namelijk China Resources Enterprise, een aandelenbelang van 0,9% in Heineken. Hierbij is de deal dat Heineken het Chinese merk Snow gaat promoten en in ruil daarvoor zal CRH Beer Heineken in China aanbieden.

Verder zit Heineken ook niet stil, want sinds 2017 heeft Heineken zo’n 1900 pubs van het Engelse Punch Taverns in handen en er zijn ongetwijfeld nog veel plannen voor de toekomst om verder uit te breiden.

Lees hier meer over het bedrijf Euronav en waarom wij er in beleggen. 

Bier mag weer gezien worden

De biermarkt doet het goed en Heineken doet zeker niet onder voor andere brouwerijen in de wereld. De verwachtingen voor de toekomst van de biermarkt zijn positief en voor u als belegger dus ook, mocht u een aandeel besluiten te kopen. Ook voor Heineken ziet de toekomst er rooskleurig uit. Met de opkomst van het 0.0 bier en de introducering van Heineken in China staat Heineken nog mooie dingen te wachten. Op een dag drink je geen bier meer, maar drink je Heineken. De beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer zullen de markt sterk in de gaten houden en houden u op de hoogte. Nu eerst nog maar even een drankje. Biertje? 

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

Schermafbeelding 2022-09-06 om 16.05.19

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine