Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op uw computer. Hiermee verzamelt Wierda Vermogensbeheer persoonsgegevens en volgen wij uw gebruik van onze website en die van derden. Deze gegevens delen wij met externe platformen. Wierda Vermogensbeheer doet dit om u de beste digitale ervaring te bieden op onze website en die van anderen. Geeft u ons hiervoor toestemming? Voor meer info leest u onze privacyverklaring.
Alles over beleggen in toeleveranciers en/of eindfabrikanten
Gepubliceerd op 27 augustus 2019
Een niet zo vaak gestelde vraag, maar wel een redelijk belangrijke, omdat er veel rendement mee te behalen valt: “Is het rendabeler om te beleggen in toeleveranciers en/of eindfabrikanten. In dit artikel hebben de experts van Wierda en Partners Vermogensbeheer alle feiten voor u op een rij gezet.
Een niet zo vaak gestelde vraag, maar wel een redelijk belangrijke, omdat er veel rendement mee te behalen valt: “Is het rendabeler om te beleggen in toeleveranciers en/of eindfabrikanten. De wereld van toeleveranciers staat eigenlijk altijd in de schaduw, dat terwijl ze nauw verbonden zijn met eindfabrikanten, die continue in het nieuws zijn. Om deze reden hebben de beleggingsexperts van Wierda en Partners Vermogensbeheer de verborgen wereld van toeleveranciers aan het licht gebracht om ze te vergelijken met de bekende eindfabrikanten. Hier een paar korte feiten achter elkaar.
Toeleverancier of eindfabrikant? Eindfabrikant Apple maakte in ieder geval zeker zijn punt door als eerste bedrijf een marktkapitalisatie te hebben van meer dan 1.000 miljard dollar.
Het kan handig zijn om te beleggen in toeleveranciers van bijvoorbeeld geheugenchips, omdat er naar geheugenchips, zelfs in laagconjunctuur, een stabiele vraag is. Terwijl dat bij eindproducten van eindfabrikanten minder snel het geval is.
Betrouwbare bedrijven die vaak nieuwe producten op de markt brengen, zoals Apple, kunnen rendabel zijn om in te beleggen. Beleggers reageren namelijk vaak positief op de bekendmaking van nieuwe producten, waardoor er koerswinst ontstaat.
De bekendste bedrijven wereldwijd zijn meestal de eindfabrikanten in plaats van de toeleveranciers. De naam Tesla en Volkswagen kent immers iedereen. Dit maakt de onbekende toeleveranciers echter zeker niet minder interessant.
Dat toeleveranciers een cruciale rol spelen in onze economie werd niet al te lang geleden maar al te goed duidelijk toen bij ASML de hele productie vertraging opliep door problemen bij één van hun toeleveranciers.
Dat de meeste toeleveranciers onbekend zijn, geldt echter zeker niet voor Bosch. Het is de belangrijkste toeleverancier voor de auto-industrie en had in 2018 een omzet van meer dan 78 miljard euro.
Wilt u deze verdere toelichting over of beleggen in toeleveranciers en/of eindfabrikanten rendabel is, lees hier meer.
Meer informatie of contact?
Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.
Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.