Nieuwsbrief november 2018

Gepubliceerd op 19 november 2018
Nieuwsbrief november 2018

Het zijn  lastige tijden op de aandelenmarkten. Langslepende kwesties als de Brexit, Italië en de handelsoorlog sudderen voort. In deze nieuwsbrief gaat Edwin verder in op de huidige ontwikkelingen, geeft hij aan wat onze visie is en hoe wij ons beleggingsbeleid daar op afstemmen. 

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Brexit

De ontwikkelingen aangaande de Brexit volgen elkaar de laatste dagen op. Het lijkt erop dat het in het Verenigd Koninkrijk tot een climax gaat komen.  De positie van premier May lijkt onhoudbaar en de druk wordt opgevoerd.

Wij verwachten dat er deze weken beslissingen genomen gaan worden en denken dat bij een eventuele harde Brexit de negatieve gevolgen voor de UK groot kunnen zijn. Maar ook de andere scenario's een zachte Brexit of een nieuw referendum sluiten wij niet uit. De aandelen van de bedrijven die wij aanhouden in onze effectenportefeuilles zijn minder gevoelig voor een harde Brexit.

Olie

De  olieprijs is de laatste weken met 20% gedaald en dat is ongekend. Er worden in de media vele verklaringen gegeven voor deze daling, maar het blijkt dat de (olie)markten verre van efficiënt zijn. Het lijkt erop dat een groot deel van de daling veroorzaakt is door speculanten.

Wij verwachten dat de prijs weer (richting normale waarden) gaat herstellen. Bedrijven als Fugro en Koninklijke olie zullen dan profiteren. Wij hoorden deze week goede berichten op de investors day die Fugro voor haar aandeelhouders hield. 

Chips

De aandelen van bedrijven actief in de Chipsector (halfgeleiding) zoals Nvidia, ASML en BE Semiconductor liggen behoorlijk onder vuur. Directe aanleiding lijkt dat de groei van de verkoop van smartphones wereldwijd stokt.
Wij waren en zijn onderbelegd in de grote Amerikaanse multinationals en gebruiken de bewegelijkheid voor het schrijven van opties. 

Chips

Gedane transacties

Wij beleggen enkel in fondsen als wij niet rechtstreeks op deze markten kunnen acteren. Afgelopen maand is binnen de beleggingsfondsen een draai gemaakt. We zijn van een fonds dat belegt in Japan verschoven naar een fonds dat belegt in China. Wij sorteren hiermee voor op een eventuele positieve uitkomst in de onderhandelingen tussen China en de VS. 

Wij kochten het aandeel Philips. Philips haalt zijn omzet wereldwijd en uit meerdere sectoren.  Na een daling in de afgelopen maanden kochten wij het aandeel onder de € 32,- Op deze koers vinden wij dit een mooi aandeel om op te nemen in de portefeuilles.

2000px-SAP_2011_logo_svg

Afgelopen week kochten wij de geschreven calls op SAP terug. De premie was zo goed als verdiend en wij besloten daarom tot de deze terug koop. Wij sluiten niet uit dat wij in de toekomst weer nieuwe calls schrijven. Met actief beheer kunnen wij extra rendement toevoegen.

Wierda en Partners Vermogensbeheer: Uw Vermogen, Onze Zorg, Ons Vak.

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

Schermafbeelding 2022-09-06 om 16.05.19

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine