Nieuw pakket maatregelen ECB

Gepubliceerd op 11 maart 2016
Nieuw pakket maatregelen ECB

Het beleid van de ECB (wat al bijna een jaar bezig is om grote hoeveelheden geld in de markt te pompen) staat steeds meer ter discussie. Immers, de doelstelling om de inflatie naar een niveau van ca 2% te krijgen is bij lange na nog niet behaald. Gemiddeld werden goederen en diensten juist goedkoper i.p.v. duurder. Mede door de lagere olieprijs is in de afgelopen maand het prijspeil in Europa met 0.2% gedaald. 

Nieuwe maatregelen

De ECB heeft een nieuw pakket aan maatregelen aangekondigd naar aanleiding van de laatste beleidsvergadering. De ECB heeft onder meer de negatieve depositorente verder verlaagd naar minus 0,4%, en tevens de basisrente verlaagd tot 0%. Daarnaast wordt het obligatie opkoopprogramma verhoogd van 60 miljard euro per maand naar 80 miljard euro per maand. In dit opkoopprogramma mogen nu ook bedrijfsobligaties worden aangekocht. Kortom, Draghi heeft flink geleverd. In de uitzending leggen wij uit hoe wij hier tegen aankijken en wat de verwachte gevolgen hiervan zijn.

Euro koers

Waar het beleid van de ECB duidelijk invloed op heeft gehad is de koers van de Euro. Die is sinds 2014 relatief fors gedaald t.o.v. de dollar, wat de export stimuleert voor Europese bedrijven. Iets waar wij nadrukkelijk rekening mee houden bij de keuze van aandelen.

Meer informatie of contact?

Als u contact wenst of meer wilt weten, kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Wierda bij Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug! 

media

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze nieuwsbrief aan en lees kosteloos onze mening over:

nieuwsbrief
  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Referenties


Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 


Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Wat zijn onze tarieven?

  • Vergoeding afhankelijk van beheerd vermogen
  • Performance fee
  • Gratis kennismaking en intake
  • Gratis beoordeling effectenportefeuille

Meer informatie

InsingerGilissen Services
Binck logo 2
Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen