De meeste mensen blijven na pensionering beleggen

Gepubliceerd op 18 juli 2018
De meeste mensen blijven na pensionering beleggen

Uit onderzoek van Schroders, onder 22 duizend mensen uit 30 landen, blijkt dat de meerderheid van de mensen na pensionering blijft beleggen. Gemiddeld doen ze dit met 13% van het pensioenkapitaal. (Bron: nu.nl)

Belegd pensioengeld

Mensen die al met pensioen zijn, blijken echter nog meer geld belegd te houden: ze gebruiken nog bijna een vijfde van hun pensioengeld om te beleggen. 

Schroders vermoedt dat gepensioneerden door de stijgende levensonderhoudskosten en de lagere rentes op zoek moeten naar een manier om meer inkomsten te halen uit het door hun opgebouwde pensioengeld. Volgens het onderzoek verwachten beleggers gemiddeld een derde van hun pensioenkapitaal nodig te hebben voor hun levensonderhoud. In de praktijk blijkt dat de gepensioneerden echter bijna de helft van hun pensioenkapitaal nodig hebben. Schroders merkt dan ook op dat de kans aanwezig is dat mensen te weinig opzij zetten voor hun pensioen, waardoor ze mogelijk hun pensioenverwachtingen zullen moeten aanpassen.

Dat in veel landen bijvoorbeeld de kosten van levensonderhoud sneller stijgen dan de rente, is voor gepensioneerden die in het verleden gedeeltelijk afhankelijk waren van het inkomen uit spaargeld, een groot probleem. Dit zorgt dat gepensioneerden mogelijk een hoger bedrag belegd moeten houden.

Lees hier het volledige artikel. (Bron: nu.nl)

Ook beleggen na uw pensioen?

Wilt u ook beleggen na uw pensioen en wilt u meer informatie over uw mogelijkheden? Maak dan vrijblijvend een afspraak via onderstaand contactformulier. 

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Meer informatie of contact?

Als u meer wilt weten, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Edwin Wierda in Business Class

Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs. Kijk hier de afleveringen terug!

Schermafbeelding 2022-09-06 om 16.05.19

Gratis beleggersnieuws

Vraag onze maandelijkse beursupdate aan en bekijk onze mening over:

  • Financiële markten
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Opties
  • Trends en ontwikkelingen

Direct aanvragen

Onze referenties

Wij zijn zeer tevreden tot op heden. Wij zijn ruim een jaar klant. Wij voelen ons als klant gewaardeerd en Patrick is zeer attent.

Degelijk en betrouwbaar, tijd en aandacht voor de belegger. 

Ik twijfelde tussen een 8 en een 9. Dat is voor een Groninger beslist niet onaardig. 't Kon minder zegt de Groninger dan. 

Beoordeling door klanten: 8/10 - 211 beoordelingen
Magazine